Lisää projekteja!

Jonkun aikaa kartalla on houkutellut ei niin kaukana oleva ”uusi” järvi, joka on ollut tarkoitus käydä kopasemassa paremmin avovesillä tai jäältä. Nyt tuli mahdollisuus mennä täkyilemään ja lähdettiinkin Mikon kanssa jäälle.

Oltiin jo yllättäen hyvissä ajoin paikalla. Metsässä rämpimisen jälkeen otsalampun valossa viriteltiin vermeet valmiiksi.

Meininkiä oli päivän aikana ihan kiitettävästi ja tais olla 7 tai 8 kalaa sellasia viiden kilon pintaan. Päätimme heti että täytyy jossain vaiheessa selvitellä näiden kalojen ikää. Sattumalta tämä ikä/koko keskustelu on herännyt nyt myös sosiaalisessamediassa, joten oli vihdoinkin hyvä aika kirjoittaa rapsa. Tästä tullaankin tähän aiheeseen:

Minkä ikäisiä nämä kalat ovat?

Oliko paikalla sattumalta vaan tätä kokoa?

Tästä on pakko ottaa selvää, en millään usko että koko voi tyssää tohon, vaan olen varma että vesistössä ui suurhaukia, mutta oliko tämä karkeamman hauen kasauma ajanut ne oikeat möröt toiseen paikkaan syöpöttelemään? Ehkä tulevaisuus kertoo tämänkin.

Normaalisti ei edes nosteta tämän kokoluokan kaloja näytille, mutta nyt piti ottaa muutamasta kuva muistoksi ja vertailuksi, kun koko oli aikalailla samaa.

Hauskaa oli myös huomata kuinka eri värisiä ja mallisia kalat olivat. Osa oli todella hyvässä lihassa, mutta kaikilla kaloilla tuntui olevan vatsat tyhjänä.

1 2 3 4

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.