Jaahas!

Aikas rauhallinen ja normaalista poikkeava sunnuntai kalareissu yksin.

Kohteena järvi ja tavoitteena iso hauki. Toki sivu saalis kuhakin kiehtoisi, koska tässäkin vesistössä niitä piileskelee.

Normaalista poiketen nukuin yön hyvin, enkä herännyt kukonlaulun aikaan. Kamatkin olivat aamulla vielä pakkaamatta.

Eli kamat kasaan, autoon ja kohti mestoja.

Aamu alkoi hyvin, monta kalaa kävi irrotuttamassa koukut suupielistään. Eikä aikaakaan kun tuli sitten sellanen tärppi, millaista en oo koskaan ennen tuntenut, kuitenkin muutama kala käynyt täräyttämässä meikäläisenkin (kala) vehkeisiin.

XL snäkin kirkaan keltaiseen kumiin ihan hullu mäjäytys. Todella terävä ja raju tälli, joka tuntui välilihassa asti! Olen melkeen 90% varma isosta kuhasta, mutta eihän sitä koskaan. Muutamalle kaverille tossa kerroin tapahtuneesta ja epäilivät kyllä samaa. Harmi että jäi tärpiksi!

Reissu alkoi olla hyvin päivän puolella, kun parempi tärppi tuli Dexter shadin 25cm (pinkki selkä valkoinen maha) kumiin. Heti tajusin että väsyttelen parempaa kalaa, kun mamma ei turhaan tärise siiman päässä.

Yksin kun olen, mulla on aina kaikki pihdit, puntari, haavi, kamera ym… kamat valmiina parempaa kalaa varten.

Nätisti sain kalan pumpattua veneen viereen ja haaviin. Irroittelin koukut kalasta ja heitin kumin veteen. Huomasin että viereisellä mökillä oli porukkaa, niin käänsin sähköprutkulla veneen. Laitoin kameraan 15sek timerin ja otin kalan sykköön. Kala takaisin haaviin ja puntarilla paino, jonka jälkeen kala takaisin uimaan.

Todella nätti suurhauki!

20161016_195514

7.75kg (harmi ettei ollut mittaa) Dexter shad 250mm

Aloin kelaamaan ylös tätä kumia, jonka heitin veteen. Huomasin että siima on potkurissa. Samassa tajusin mitä oli tapahtunut, kun siirsin venettä niin sinne potkuriinhan se kumi oli mennyt! Sinne meni se Dexter, rigaukset ja peruke :´(

Siima vaan poikki ja kalastus sai jatkua.

Todella hieno päivä taas vesillä,  määrässä tuli hyvin kalaa ja tämä yksi isompi.

Eikä edes sattunut mitään ihmeellistä!

Mutta, mutta… Eilen sitten päätin irrottaa ne siimat potkurista. Aloin avaamaan potkuria ja heti tajusin mitä oli tapahtunut, akselissa oleva tappi palasina, joten moottori pyörii tyhjää.

Edellisellä kerralla olin onneksi kiristänyt lukkomutterin hampaat irvessä, joten ei ollut mitään mahdollisuutta irroittaa mutteria ilman väkivaltaa. Joten ei muuta kun potkuri ruuvipenkkiin ja rälläkkä käteen. Akseliin vielä kunnon lovi, jotta sain pidettyä sitä ruuvarilla paikallaan, samalla hampaat irvessä mutteria vääntäen 🙂

img_20161017_162120 img_20161017_164853

Että sellaista, normi reissu! Niin kun meillä on tapana sanoa!

-57%

Dexter Shad

Dexter Shad 250

Alkaen: 13,90 6,00 
-30%

Haukijigit

Snack Shad XL

Alkaen: 9,99 7,00 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.