Vielä ehdittiin veljesten kanssa heittämään reissu pohjoisempaan, ennen jäiden tuloa.

Ajatuksissa oli kalastaa 3 eri järveä, mutta varauduimme toki suunnitelmien muutoksiin.

Siihen aikaan kun Karkkilan kovin kreisibailaaja vielä odotti illan viimeisen hitaan alkamista, me pakattiin jo kamoja autoon.

Unohtuneiden makuualustojen, perukkeiden ja veneentulpan sijainnin selvittelyn jälkeen, pääsimme vihdoinkin taas matkaan.

Ensimmäinen kohde oltiin sovittu matkan varrelle, jossa käymme ennen leiripaikalle menoa. Veneen kantamisen ja kama rallin jälkeen olimme vihdoinkin vesillä, aavistuksen myöhempään, kuin aluksi suunnittelimme. Hetken heittelyn jälkeen löysimme kohde kaloja ja haukia kävikin jokunen veneessä. Muutaman eri kohdan ja tarkan heittelyn jälkeen usko meinasi porukalla loppua. Kalaa oli paikalla, mutta kaikki ihan kurkkuja. Todella hoikkia ja tyhjä mahaisia. Varmaan n.4kg oli isoin luigi, joka kävi näytillä.

Jossain vaiheessa katselimme kelloa ja totesimme, että ehdimme kopaisemaan vielä yhden kohteen, jos saadaan kamat ja vene nopeasti kyytiin. Ja toisessa paikassa taas vene helposti veteen.

Toinen kohde!

Löysimme veneenlasku paikan. Jokunen kymmenen metriä metsän läpi rinnettä alas. Tässä vaiheessa jo mietimme, että onneksi veneen noston kanssa ei ole kiire, koska se tulee viemään aikaa.

Pääsimme lopulta kohteeseen, ankkuri veteen ja armotonta paiskomista.

Todella maltilla hakkasimme kohdetta. Meni lähelle tunti, ennen kuin ensimmäinen tärppi tuli! Ja se oli juuri sellainen kun salaa toivoimmekin!

Nyt viedään Mikon XL Snäkiä! Kovaa menoa ja kunnon ravistuksia…

Pitkän väännön jälkeen todella jyhkyssä kunnossa oleva mamma oli haavissa. Pienet huudot ja säbänyrkit lensivät ilmassa!!

8.2kg XXL Snackbaits värissä 022

Tämän jälkeen hiljaisuus, mutta kamala jännitys jatkui. Meni noin 15min, kun meikäläisen 9jalkanen Black Whip niiasi!

Tiesin heti että parempi kala, sanoin jätkille että nyt on kyllä iso, kaivakaa haavi! Kuitenkin olin aika skeptinen, vaikka painoa tuntuikin olevan.

Lopulta nähtiin kala pinnassa AI S**TANA! Nyt on komea kala taas! Lopulta Dexter Shad 340mm huijaama hauki oli haavissa. Taas fiilis veneessä oli käsin kosketeltavissa!!

Ensin epäilimme kalan ollessa haavissa, että ei kai vaan ole sama kala? Mutta kyllä tää on isompi!

9.8kg Dexter Shad 340mm värissä Pike

Taas kului hyvä tovi, kunnes totesin, että nyt vielä Antille suurhauki, niin reissu on jo sen jälkeen todella onnistunut!

Tämän sanottuani Antin seuraavalla heitolla rouhasi (ja tämä on totta), parempaa kalaa taas tarjolla ja haavia kaivetaan veneessä!

Epäilin vavassa olevasta paineesta, että näinköhän kasvoi taas kalan koko?

Ensimmäinen näköhavainto veneen vieressä paljasti, että suurhauki se siellä taas uiskentelee. Huh huh…

Lopulta kala haavissa ja valmiina punnitukseen!

7.4kg XL Snackbaits värissä 017

On tää vaan komeeta, voi hemmetti!!

Pienet fiilistelyt olivat taas paikallaan!

Tämän jälkeen veneen vierellä kävi vielä pari pienempää kaveria näytillä.

Ilta alkoi hämärtää ja oli hyvä fiilis lähteä suunnittelemaan veneen ja kamojen kantoa.

Ps. Nyt jos joku ihmettelee, miksi en kertonut mittoja normaaliin tapaani, niin näitä kavereita ei pyöritelty veneen pohjalla, koska haukien vatsat olivat täynnä hesburgerin aterioita ja tällä vamistimme, ettei kalat vaan vaurioidu.

Seuraava päivä!

Hyvin nukutun yön jälkeen meille täysin uusi kohde, josta olimme kuulleet vain kauheita tarinoita. Ja vaikka näistä tarinoista suodattaisi puoletkin pois, niin jäljelle jäisi tarinat ihan mega luokan hauki järvestä.

Mutta, mutta… Järvi antaa, järvi ottaa. Kolusimme kaikki mahdolliset paikat ja alueet läpi. Nyt vetää kyllä nöyräksi, vain yksi pieni kurkku käy näytillä.

Epätoivo valtaa taas porukan mielen ja yhdessä aletaan pähkäilemään loppu iltaa. Taktiikkataulu kaivetaan esiin ja lopulta päätämme tehdä vielä iltapiston toiseen järveen.

Pelkäsimme veden olevan liiankin samea, mutta ei. Näkösyvyyttä löytyy ja nyt on kyllä uskoa! Mutta taas vedetään matto alta ja veneessä ennen pimeän tuloa käy vaan yksi pieni hauki.

Kaksi mahtavan oloista järveä, kaksi todella pientä haukea. Tällaista tämä on välillä ja tämän takia tarvitseekin tehdä vaan kovaa duunia!

Kolmas päivä!

Taas uusi kohde, jonka pojat olivat jo aiemmin kartalta bonganneet.

Ensi vaikutelma oli, että ei tää nyt näytä ihan siltä, mitä odotimme. Mutta ei se mitään, tutkiminen sai alkaa!

Todella tarkan kalastelun jälkeen käytämme muistaakseni 4haukea irroitettavana, joista suurin 7.6kg.

Tämä kala otti Dexter UV väriin. Veden väri oli todella tummaa, joten uistimien oli pakko olla näkyviä.

Tämän takia päätin kokeilla tätä kirkasta UV väriä.

7.6kg Dexter Shad 250mm UV värissä

Hetken kalastelun jälkeen päätimme lähteä kopaisemaan viimeisen ennalta katsotun kohdan.

Leikkisästi sanoin matkalla pojille: Tää oli hukkaan heitettyä aikaa, toi seuraava paikka on sitten se kunnon mesta!

Pääsimme veneellä poikien ennalta katsomaan määrän päähän ja laitoimme kaikuluotaimen veteen, päätimme heittää uistimet perään ja vetää luodattavan kohteen yli.

Ei menty varmaan 100metriä, kun Antti huusi että nyt on iso! Tottuneena haavimiehenä hyppäsin pystyyn ja kelasin oman kumin pois ja otin haavin käteen.

Antti kuitenkin epäröi, että voi olla kyljestä kiinni. Sanoin että eikä ole, toi on h*lvetin iso kala! Kala ui perän puolelle, joten annoin haavin Mikolle. Kala vaan meni ja juroi syvällä! Nyt on kyllä iso kala!! Ensimmäinen näyttäytyminen niin Mikko huusi että kasin kala! Huusin takaisin että toi on KYMPPI!! Lopulta möykky oli haavissa ja nyt oli järjettömän huudon raikaamana ryhmähalin paikka!

Ennen reissua sovimme, että jos joku saa kympin tai yli, niin se maksaa safkat. Joten ei me Mikon kanssa oikeesti oltu iloisia Antin onnistumisesta, vaan ilmaisesta lounaasta! 😀

Vielä haavissa arvailtiin kalan painoa, mutta pitäydyin kyllä siinä kympin veikkauksessa. Ja niin hän sen oli, tasan 10kiloa ja 107cm! OH HOH!!! KOMEETA!

Vai ei sitä ole mukamas ilmaista lounasta? Kyllä on!

10kg 107cm Real Eel 40cm värissä Ambulance

Tämän jälkeen ronkimme todella tarkkaan ankkurista tätä kohtaa, emmekä saaneet kuin yhden tärpin.

Lopulta vielä ensimmäiselle paikalle, josta saimme pari harmillista tärppiä.

Ihan viimeisiä vetoja niin meikäläiselle se legendaarinen tärppi. Tärppi joka välittyi välilihaan saakka!

Olin varma että nyt on iso kala. Pojat jopa veikkailivat kympin kalaa.

Väsyttelyssä kalan koko pieneni, tärppi vaan oli ihan tautinen.

6+ hauki, Dexter Shad 340mm Pike värillä.

Kotimatka sai alkaa! Olihan taas mahtava reissu yhdessä!

Ei muuta kun Antin tarjoamille pizzoille <3

Pieni ällöttävä mainos:

(Tällä reissulla mulla oli käytössä 13 Fishing Concept A3 kela ja 9jalkainen Black Whip ja kyllä tämä setti saa täysin kiitettävän arvosanan. Sydän on sulanut tolle kelalle ja Black Whip tuntui todella hyvältä, vaikka en montaa kalaa vielä sillä päässytkään väsyttämään)

Testit jatkuvat!

-30%

Haukijigit

Snack Shad XL

Alkaen: 9,99 7,00 
-47%

Haukijigit

Snack Shad XXL

14,99 8,00 
-57%

Dexter Shad

Dexter Shad 250

Alkaen: 13,90 6,00 
-28%

Dexter Shad

Dexter Shad 340

17,90 12,90 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.