Nyt viikolla veljesten, eli KuhaNullien kanssa mietittiin kalapäiviä, kuka menee mihinkin ja milloinkin. Watsapp lauloi ja jaettiin ajatuksia, sekä kalapaikkoja.

Takana on nyt taas jokunen kalareissu, mutta eipäs niistä ole juurikaan kirjoiteltavaa, tai sellaista, mitä kukaan jaksaisi lukea.

Noh, viimeinen reissu olikin sitten täynnä tarinaa ja mahtuihan siihen hetken kalastelutkin.

Pääsin hyvissä ajoin aamusta säntäämään reissuun. Hetken ajettuani, auto alkoi pitämään ihme kalkatusta, laitoin radiota kovempaa, mutta sekään ei auttanut, joten ei muuta kun lähimmälle huoltoasemalle.

Olihan siellä öljyä, mutta silti päätin hakea lisää ja lisätä sitä vähän. No ei se auttanut, joten radiota vieläkin kovempaa ja matka jatkui.

Aamulla ennen lähtöä huitasin naamaan kauheen satsin kananmunaa, pari ruisleipää ja pannullisen kahvia. Tämä yhdistelmä pelkästään on lupaus seikkailusta! Siihen vielä lisämausteena, että mun mielestä yks muna tuoksahti vähän oudolle 🙁

No niin, pääsin hyvän tovin huoltoasemalta eteenpäin, kun vatsa alkoi vellomaan. Eikä huoltoasemaa lähelläkään!!

Lopulta oli luovutettava. Auto tien sivuun ja kaikki mahdolliset paperit mukaan mitä autosta löytyi. Sitten juosten tien yli pusikkoon, koska toisella puolella oli taloja.

Huh! Ehdin… Mutta, mutta… Samassa näen että pakettiauto pysäköi mun auton taakse ja mies kävelee kurkkimaan ikkunoista sisään. Tää tästä vielä puuttui, joutuuko täällä sateessa vielä painimaan jonkun varkaan kanssa? Mielessäni kertasin heti kaikki mahdolliset Bas Ruttenin self defence tekniikat.

Lähdin rymyämään mäkeä ylös ja ilokseni huomasin sen olevan hyvä ystäväni. Oltais paiskottu kättä, mutta koska olin juuri missä olin, niin jätettiin väliin ja selitin tämän asian 🙂

Matka jatkui, nyt ei ole aikaa enää ylimääräsille stopeille. Saavuin isolle tielle ja ajattelin ottaa vielä kupposen kahvia, koska edellinen satsihan poistui jo liukkaasti elimistöstä.

Kuppi haarojen väliin ja termarista kahvia kaatamaan. Samassa Destian jäynä tiessä onnistui, tai sitten rykäsin jonkun peuran yli! Ensin termarista kahvit suoraan syliin ja paniikissa kaadoin vielä sen kupillisenkin nivusille. EEIIII!!! No, onneks ei oo vielä talvi ja täkyreissu edessä. Auto taas parkkiin ja muovipussi penkille, vaikka eihän se enää mitään auta!

Ja taas, matka jatkuu… Lopulta pääsin kohde järven lähelle. Mutta, kaikki tiet jotka veivät lähellekkään rantaa, niin niissä oli joko puomi, tai yksityistiekyltti kaiken maailman kieltomerkein höystettynä. Löysin kuitenkin kohdan, josta saisi ehkä veneen raahattua, mutta ei, ei sitä vaan saanut.

Paikka vaihtoon, nyt mielessä kohde, jota olemme porukalla miettineet. Näissä vaan usein käy niin, että kuuden vuoden päästäkin mietitään vielä porukalla ”sielläkin pitäis muuten käydä”.

No nyt ei käy sitä, joten kohteeseen!

Kamala tuuli ja sade piiskasi autoa, hetken mietin, viittinkö ees astua ulos. No, pakkohan se oli.

Vene rantaan, kamat kyytiin ja Ursuit niskaan.

No niin, sitten vaan etsimään kohde kalaa. Taisi olla ensimmäiset 2 heittoa, kun veneen vieressä möyräsee nätti hauki! Jotta en liioittele, niin kyljen paksuuden perusteella arvioisin +6kg kalaksi. Kaveri ei tämän jälkeen enää kiinnostu tarjoamastani kumista. Pikaisesti vaihdan vähän kohtaa ja pian lyökin ensimmäinen kala kiinni. Ihan ok pirteä veikkonen siellä onkin. Vedessä koukut irti ja liplockilla mitalle. Tää on just tätä kun ihannoidaan sitä laihuutta!! Tää kaveri oli varmaan joku urheileva kasvissyöjä.

Nopeasti kala veteen ja homma jatkui!

Taas kumia rouhasee kunnolla ok kala! Nopeasti kala veneen viereen, liplock ja käytän sitä mitalla. Vähän tuhdimpi, mutta saman pituinen veijari.

Menee hetki uutta kohtaa heittäessä ja sitten:

Nostin kumia vedestä ja katsoin pois päin, kun katse palautui oikealle laidalle, katsoin että mitä hullua?!? Kamala traktorin renkaan näköinen vesipatsas veneen vieressä! Taas jos olis ollut veljes kyydissä, olisin luullut sen pudonneen. Muistin Muskie videoista tutun Figure Four liikkeen, ei kun toihan on lukkopaini liike ja tämä olikin Figure Eight! Heitän pari metriä siima ulos ja vetelen kumia veneen alla ja sitten, kamala junttasu! Löysään vähän jarrua ja jostain kumman syystä päätän kuitenkin pakottaa tämän hirviön pintaan! Saan kalan pintaa kohden ja samassa kamala läimäys pystöllä ja kala menee menojaan. NOOUU!! Jotten taaskaan huijaa, niin sanotaan että kala oli lähemmäs 110cm kuin metri. Paksuutta en nähnyt, mutta pyrstön ja osan kalasta kylläkin!

No, ei voi mitään. Homma jatkuu! Päätän vielä heittää kumin perään ja uistella yhtä kohtaa hetken. Pian tuleekin todella hyvä tärppi, mutta ei! Olis voinut edellisen tapahtuman jälkeen tosiaan kiristää se jarru, mullehan kävi samat kuin eräälle tunnetulle kalastusoppaalle (Kuhakissalle nimi muutettu) eräässä videossa!

Nyt on jo niin kylmä, että päätän vetää vielä pienen hetken ja lähteä kotiin. Tulee seuraava tärppi! Taas samaa kokoluokkaa!

No niin, mutta tää kala on jo pidempi, menisköhän jopa metri rikki. Koukut taas irti vedessä ja liplockilla kala ylös. Asetan kaverin mittalaudalle ja samassa kylmä ja kostea veneen laita aiheuttaa kaverille sen fiiliksen, että minähän en tähän jää. Sinne se sitten hyppäsi veteen ilman mittausta 😀

Aivan mahtava päivä kaikesta huolimatta, upea uusi kohde, upeita tapahtumia, eiköhän tää päivä oo taputeltu! Tänne palataan ja pian, kunhan on vaan vähän ihmisystävällisempi päivä!

Sitten vielä soitot veljeksille ja päivän pohdintaa.

6 kala havaintoa, joista vahvasti uskon, että nämä 92cm olivat pienimmät kalat. Mutta miksi kalat olivat hoikkia? Olisko kanta vaan niin nopea kasvuista, vai eikö järvessä ole tarpeeksi ruokaa?

Hoikkuus mietityttäisi pahasti muuten, mutta kun näin ison kalan ja ensimmäisen kalan paksuuden, niin pohdimme olisiko tässä vaan järvi, jossa osa kaloista on luigeja ja sitten ne jätit, ne on sitten isoja!

Mulla on ollut nyt muutamat reissut testissä Snack Baitsin 9″ Black Whip, joka on osoittautunut todella hyväksi kepiksi! Kepillä tärpit välittyvät sormiin asti ja positiivisessa mielessä ei niin jättiläisetkin tuntuvat hyviltä kaloilta vavan päässä, johtuen aihion herkkyydestä. Tykkään pirusti!

Kelana on 13 Fishing Concept A3, joka ei paljon esittelyitä kaipaa! Aivan järjettömän hyvä kela, ei voi kun rakastaa!

Tällä reissulla kaikki kalat ja kala havainnot antoivat Dexter Shad värissä ”Salonen” (Atomic Chic)

 

-28%

Dexter Shad

Dexter Shad 340

17,90 12,90 
-21%

Kalastus

Wake Jawline

14,99 11,90 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.