Useiden eri kalalajien huippupyytäjänä kunnostatutunut Blade Bait toimii myös jigaten kuhalle. Nerokkaan etukoukun ansiosta se ei jää kovinkaan helposti pohjaan kiinni, joten useissa paikoissa sitä voi käyttää jigin tavoin. Päästä Blade Bait laskeutumaan vapaasti, ja kun tunnet pohjakosketuksen, kelaa terävästi pari kierrosta. Blade Bait lähtee uimaan terävästi säksättäen. Tämä tarjous voi olla vastustamaton erityisesti sellaisilla vesillä, joissa kuhat ovat nähneet tuhansia jigejä, mutta eivät vielä yhtään Blade Baitia. Myös Blade Baitin ”serkku”, Jigmaster maistuu kuhille samaan tapaan uitettuna. Jigmasterin uinti ei ole terävän tikkaavaa, mutta vastaavasti upotuksessa lippa pyörii houkuttelevasti ja herättää samean veden kuhat iskemään.

Älä myöskään unohda Jigwobbleria. Se on suunniteltu toimimaan jigin tavoin vaikka pyrstö muistuttaakin tavallista vaappua. Perässä oleva kolmihaara ei tartu heti kiinni vaikka jigipää kopsahtaisikin pohjaan.

Kuten Blade Bait ja Jigmaster myös Jigwobbler ui tavallista jigiä voimakkaammin ja sopii erityisesti sameille kuhavesille. Yllätä sekä kuhat että venekaverisi kokeilemalla jotain näistä perinteisistä jigeistä poikkeavaa viehettä!

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.