Vala omat haukishadit ja jigit

Plastisolista saat helpohkosti tehtyä juuri sellaisia pehmytvieheitä kuin haluat.
Alla lyhyet ja ytimekkäät ohjeet pehmytvieheen valmistamiseen Plastisolista.

MUOTIN VALMISTUS
Valmista haluamasi mallinen ja kokoinen vieheen mallinne, esimerkiksi puusta. Hio pinta kiiltäväksi ja tasaiseksi, lakkaa pinta. Valmiita muotteja voi myös ostaa joistakin kalastusalan liikkeistä.

Tee tiivis kehikko (Lego Duplo palikat ovat hyvä vaihtoehto) jossa mallinteen ympärillä on riittävästi tilaa. Aseta mallinne kehikkoon, kaada 2-komponentti silikonia päälle, niin että mallinne jää reilusti silikonin alle. Käytä joustavaa silikonia. Anna silikonin jähmettyä, halkaise “kakku” siististi ja poista mallinne. Tee muottiin siisti reikä, josta saat kaadettua Plastisolin muotin sisään.

PLASTISOLIN VALAMINEN
Lämmitä Plastisol mikroaaltouunissa lämpöä kestävässä, esimerkiksi Pyrex astiassa noin minuutin mittaisissa sykleissä. Tarkkaile Plastisolin lämpötilaa; valamiseen sopiva lämpötila on noin 175-180 astetta. Lämpötilaa on hyvä seurata infrapunamittarilla. Sekoita Plastisolia aina jokaisen lämmityksen jälkeen. Jos Plastisol lämpeää hieman liikaa se alkaa kuplimaan. Tällöin odota, anna Plastisolin jäähtyä niin kuplat häviävät.

Kaada sopivan lämpöinen Plastisol muottiin, anna jäähtyä, nauti lopputuotteesta.

Plastisolia voi värjätä sekoittamalla joukkoon väriainetta sekä hileitä. Eri värisiksi värjättyjä Plastisol-massoja voi valaa samaan muottiin.

Vaikka Wake Plastisol on täysin myrkyton ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin alan muuta valmisteet yleensä:

MUISTA TURVALLISUUS!!

  • Älä käytä samaa mikroaaltouunia missä lämmität ruokaa
  • Työskentele hyvin ilmastoidussa tilassa. Reilusti ylikuumaksi lämmitetty Plastisol käryää pahasti. Käytä varmuuden vuoksi hengityssuojainta
  • Käytä lämpöä kestäviä suojakäsineitä sekä pitkähihaista paitaa ja pitkälahkeisia housuja. Jos Plastisolia kaatuu iholle seurauksena saattaa ilman asianmukaista suojavarustusta olla vakava palovamma
     

Plastisolista valamalla saat juuri sellaisia pehmytvieheitä kuin itse haluat.

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.