Vertikaalijigit

-35%
-30%
-59%
-30%
-23%
3,90 3,00 
-29%
3,90 3,50 
-34%
4,29 3,90 

Vertikaalijigit mahdollistavat jännittävän ja tehokkaan kalastusmuodon, eli pystyjigauksen. Sen suosio kasvaa jatkuvasti. Vertikaalijigauksessa jigiä ei heitetä veteen, vaan se lasketaan kaikuluotaimella löydetyn kalan näkökenttään ja yritetään saada kalat iskuun erilaisilla uitoilla ja ahkeralla ottivärien etsimisellä. Pystyjigauksessa lisämielenkiintoa tuo kaikuluotaimen lukeminen, joka mahdollistaa jigin ja kalan reaaliaikaisen seuraamisen. Vertikaalijigauksessa ei olla ankkurissa vaan käytetään sähkömoottoria pitämään venettä koko ajan pienessä liikkeessä ja pidetään vertikaalijigit mahdollisimman tarkasti kalojen läheisyydessä, joka ärsyttää kaloja entisestään.

Vertikaalijigausta pystyy harrastamaan läpi koko avovesikauden. Erityisen tehokasta se on kesällä sekä syksyllä, kuin myös aivan loppukaudesta. Vertikaalijigaus onnistuu lähes missä tahansa, esimerkiksi pakkojen penkoilta/reunoilta, syvänteistä (kuhan vertikaalijigauksessa kannattaa kuitenkin kalastaa maksimissaan 8-10 metrin syvyydestä, jotta alamittaisen kuhan pystyy vielä vapauttamaan), tasaisilta savipenkoilta jne. Monesti tilanteeseen sopivan uittotekniikan/-nopeuden löytyminen houkuttelee erityisesti kuhat iskemään. Vertikaalijigit eivät tarvitse kovin isoa uittoliikettä, jopa vavan paikallaan pitäminen on monesti sen hetken oikea tyyli (tuuli ja virtaukset joka tapauksessa liikuttavat viehettä, vaikka kalastaja yrittäisikin pitää sitä täysin paikallaan).

Varsinkin vieheen väri ja myös koko ovat erittäin tärkeitä tekijöitä vertikaalijigauksessa. Päivän ottiväri pitää monesti löytää monta kertaa, olosuhteiden vaihtuessa. Kuhalle kannattaa kokeilla ja tarjota erikokoisia jigejä, esimerkiksi kokoluokassa 5-8″. Hauelle vertikaalijigit saavat keskimäärin olla kooltaan isompia. Keskikesän kuumimman jakson hauen vertikaalijigauksessa kannattaa tarjota myös todella pieniä jigejä. Aralle kalalle kannattaa keskimäärin aina tarjota pienemmän kokoista jigiä.

Vertikaalijigaus onnistuu ainoastaan veneestä, ja keulasähkömoottori on tähän kalastustyyliin erittäin tehokas, ja paljon helpottava apuväline.

 

Vertikaalijigaus onkin erittäin koukuttava kalastusmuoto!

Vertikaalijigit kannattaa hankkia verkkokaupastamme. Toimitamme tuotteet suoraan varastoltamme, joten tuotteet lähtevät matkalle usein jo samana päivänä kun teet tilauksen!