Olen jostain lukenut, että Suomalaisella miehellä keskimitta on n.13cm, mulla on ainakin 24cm!

Ai mistä tää nyt tuli mieleen? No kaikki alkoi siitä kun…

Olen ystävien kanssa kalastellut pari vuotta yhdellä järvellä. Niin kuin normaalissa Suomalaisessa järvessä, tässäkin järvessä on haukia ja tietysti myös isoja yksilöitä, niin kun melkein kaikissa Suomen lutakoissa.

Mitä enemmän asioita miettii, niin nykyään melkeen aina toteaa,että ei tässä hauen kalastuksessakaan, niin kuin ei kyllä muussakaan kalastuksessa, ole sitä yhtä ja oikeaa totuutta. Sen lisäksi tuntuu siltä, että mitä enemmän pähkää ja miettii asioita, sitä enemmän on tästäkin mahtavasta lajista pihalla.

Tältä järveltä on tullut sellaista hyvää määrää, mutta kala on melkein aina n.2-4kg. Kävin taas muutama päivä sitten tällä järvellä, mutta haukien koko oli ihan eri mitä normaalisti. Keli oli haastava, aurinkoinen ja vähän tuulinen. Kahteen otteeseen tuli sade ja ukkonen päälle, mutta ei mua pelottanut, olinhan alumiinisessa soutuveneessä hiilikuituvapojen alla piilossa. Näinä hetkinä en tietenkään saanut yhtään kalaa. Tai sitten se johtui siitä, että en oikeasti edes tiedä mitä veneen ulkopuolella tapahtui, koska oikeasti olin käpertynyt äyskäriin, sikiöasentoon.

No mutta, niin kuin moni tuttu varmasti tietää, mulla on yleensä aina pikkasen järeämpää kalustoa käytössä. Niin kuin tälläkin kertaa! Pienin uistin joka ui, oli 24cm karikko ja isoin oli 40cm Real Eel. Näiden lisäksi vedessä kävi myös XL Snäki, 30cm 3D trout ja Dexter shad 32cm.

Ja niihin kaloihin. Valitettavasti keli oli niin pas*a, että mm. mun puntari otti siipeensä ja kuoli tällä reissulla. Himassa tosin kaivoin kaapista defibrillaatorin ja herätin vaa`an uudelleen henkiin. Isoimman kalan olisin halunnut mielenkiinnosta punnita, koska kaveri oli tosi hyvässä lihassa. Pituutta siltä löytyi 105cm. Muutenkin kalat olivat pikaisella silmäpuntarilla (jonka olin juuri tätä reissua varten kalibroinut) mitattuna +4kg, +5kg ja +6kg. Eli ihan mukavan ja pirteän kokoista kalaa. Ps. veden lämmöt olivat 20.4 astetta.

Mutta, mutta… Johtuiko koon kasvu hiukan eri paikoista, isommista uistimista, vai vaan jostain? Mistä? Toki järvillä on myös vuosittaisia vaihteluita. Mutta pienemmät loistivat kyllä poissa olollaan.

Ainut kuva minkä sain, oli tämä ehkä n. 5kg kala.

vjärvi1.8

-28%

Dexter Shad

Dexter Shad 340

17,90 12,90 
-30%

Haukijigit

Snack Shad XL

Alkaen: 9,99 7,00 
-21%

Kalastus

Wake Jawline

14,99 11,90 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.