Tailspinner -vieheet

Showing all 7 results

Kalastus

Spinmad Wir 10g

4,99 

Kalastus

Spinmad Mag 6g

3,99 
Varasto loppu
6,99 
Varasto loppu
5,99 

Kalastus

Spinmad Jag 18g

5,99 
Varasto loppu
7,99 

Kalastus

Spinmad Big 4g

3,99 

Tailspinner -vieheet ovat eräänlaisia spinnerbaiteja, jotka koostuu lyijykappaleesta ja niissä on kolme keskeistä kiinnityspistettä. Yksi kiinnityspiste on vieheen ”hartioissa”, joissa on siiman kiinnityskohta. Tämän alapuolella on koukun kiinnityspiste ja vieheen perässä on kiinnityspiste hännälle, eli metalliselle lipalle joka vieheen uidessa pyörii ja välkkyy. Nimensä viehe on saanut nimenomaan tästä perässä pyöristä lipasta.

Mann’s Bait Company -yhtiön 1960-luvulla käyttöön otettu ”Pikku George” -tailspinner on tämän luokan tunnetuin viehe. Kun kalaa kalastetaan pohjan tuntumasta, viehettä uitetaan jigin tavoin; heiton jälkeen vieheen annetaan upota kohti pohjaa ja uitetaan pompotellen joko kelalla tai vavalla uittaen.

Tailspinner-vieheet toimivat myös suorassa kelauksessa matalamassa vedessä kalastettaessa mainiosti. Vieheen heitto-ominaisuudet ovat verrattomat, sillä kokoonsa nähden raskas viehe lentää kuin luoti, joten se on erityisesti tuulisten päivien viehe, jolloin perinteisten lippauistinten heittäminen on melko hankalaa ja heitot jäävät lyhyiksi. Luotia se muistuttaa myös upotessaan, joten varsinkin matalassa kalastettaessa uitto saa olla melko rivakkaa pohjakosketusten välttämiseksi.