Avokelavavat

Näytetään kaikki 18 tulosta

64,99 Jousto OsamaksuOsamaksu alkaen 15€/kk
Varasto loppu
64,99 Jousto OsamaksuOsamaksu alkaen 15€/kk
Varasto loppu
93,99 Jousto OsamaksuOsamaksu alkaen 15€/kk
77,99 Jousto OsamaksuOsamaksu alkaen 15€/kk

Avokelavavat

Gunki Finesse Game

Alkaen: 67,99 

Avokelavavat

Gunki Iron-T

Alkaen: 170,99 
Varasto loppu

Avokelavavat

Gunki Reinbo

Alkaen: 115,99 
Alkaen: 125,99 

Avokelavavat

Gunki Warm-Up Boost

Alkaen: 103,99 
Varasto loppu
95,99 Jousto OsamaksuOsamaksu alkaen 15€/kk
Varasto loppu
103,99 Jousto OsamaksuOsamaksu alkaen 15€/kk
Varasto loppu
105,99 Jousto OsamaksuOsamaksu alkaen 15€/kk
Varasto loppu
115,99 Jousto OsamaksuOsamaksu alkaen 15€/kk
-20%
Varasto loppu

Avokelavavat

Gunki Yurai

Alkaen: 99,90 79,90 
149,99 Jousto OsamaksuOsamaksu alkaen 15€/kk
-33%

Avokelavavat

Wake Feel

Alkaen: 14,99 10,00 
4,99
-29%

Avokelavavat

Wake Jeti

6,99  4,99 

Avokelavavat

Wake Sergeant

Alkaen: 29,99 

Avokelavavalla harrastettava heittokalastus on Suomessa yksi perinteisimpiä kalastusmuotoja avovesikauden aikana. Avokelavavan ominaisuudet vaihtelevat tietysti kalastettavan tyylin mukaan. Avokelavapaa käytetään usein mm. jigikalastuksessa, hauen heittokalastuksessa, UL-kalastuksessa ja taimenen heittokalastuksessa.

Eri tyylien lisäksi vavan valintaan vaikuttava seikka on esimerkiksi käytettävän vieheen paino. Liian kevyen viehepainon omaavan vavan käyttö esimerkiksi ison haukijigin heitossa aiheuttaa käyttäjälleen suurta päänvaivaa siimasotkujen muodossa, heittopituudesta tai tarkkuudesta puhumattakaan.

Vavan jäykkyys eli ns. toiminta vaikuttaa mm. tunnokkuuteen ja heiton pituuteen ja vastaiskun voimaan. Vapavalikoimastamme löytyy laaja kattaus eri jäykkyyksiä olevia vapoja. Kaikille valikoimamme vavoille on oma käyttötarkoituksensa ja kalastusmuoto jota varten ne ovat kehitetty.

Vapojen väliset erot muodostuvat mm. materiaalieroista vaparenkaissa, aihiossa ja kahvassa. Vapa-aihiossa hiilikuitu on yleisin materiaali, kun taas lasikuidulla vapaan voidaan lisätä toimintaa ja kestävyyttä. Hiilikuiduista löytyy lukemattomia eri tiheyden omavia laatuja.

Avokelavavat sopivat kaikkien käteen

Yksi suurimpia yksittäisiä laatutekijöitä ovat vaparenkaat. Laadukkaat ja hyvät vaparenkaat vaikuttavat merkittävästi siiman ikään, kestävyyteen ja heitonpituuteen. Laadukkaat vaparenkaat ovat siiman kannalta ”liukkaat” ja tasalaatuiset, jolloin heittopituus ja -tarkkuus ovat huipussaan. Lisäksi laadukas vaparengas on sellainen, joka kuluttaa siimaa mahdollisimman vähän ja on tämän myötä mahdollisimman hiljainen heitoissa.

Kahvamateriaaleina yleisimmin käytetyt materiaalit ovat EVA ja korkki. Näiden kahden suurin ero on varmaankin itse käyttäjässä ja siinä mitä hän on tottunut käyttämään. Kelakiinnikkeissä olevat erot liittyvät myöskin suurimmaksi osaksi siihen mihin käyttäjä on tottunut ja mikä kiinnikemalli tuntuu parhaimmalta kenenkin kädessä.

Avokelavavat sopivat kaikkien kalastajien käteen, riippumatta siitä miten pitkään kalastusta on harrastanut. Avokelalla, eli haspelilla, kalastaa helposti niin vasta-alkaja kuin aivan terävintä kärkeä edustava kilpakalastajakin. Valikoimaa riittää vastaamaan kaikkien kalastajien tarpeisiin ja mieltymyksiin.