Hyrräkelat

Valitun kaltaisia tuotteita ei löytynyt.

Hyrräkela on oikea kelavalinta silloin, kun kalastetaan suuria kaloja suurilla vieheillä. Hyrräkela on heittokalastuksessa mainio, mutta hiukan totuttelua vaativa yhteistyökumppani kalastajalle. Avokeloihin nähden hyrrä tarjoaa muutamia etuja. Kelan rakenteen vuoksi siima ei kierry, kuten haspelilla ja sisäänkelausvoima on todella hyvä. Myös kela itsessään on melko kompakti verrattuna haspeliin.

Hyrräkelat ovat erinomaisia heittokalastustyökaluja, kunhan muutama seikka muistetaan ottaa huomioon. Paraskin kela saattaa nimittäin olla käytössä melko keskinkertainen, jos vapavalinta on väärä. Hyvä hyrräkela vaatii kaverikseen hyvän vavan.

Kalastaja jolle hyrräkelat ovat uusi tuttavuus, suositellaan vapavalinnaksi melko kokotoimista ja rauhallista vapaa. Tämä seikka vähentää harakanpesien muodostumista heittovaiheessa huomattavasti verrattuna kärkitoimiseen ja nopeaan vapaan. Vavalla on siis väliä!

Hyrräkelat hauenkalastajan valintana

Hauenkalastajat valitsevat usein kelakseen hyrrän. Tämä johtuu siitä, että haukivieheet ovat melko raskaita heitettäviä millä tahansa kelalla ja vavalla, mutta hyrräkelalla kalastajan sormet ja kädet pääsevät hiukan helpommalla kuin haspelilla.

Toinen hauenkalastajien arvostama ominaisuus hyrräkeloissa on sisäänkelausvoima. Siiman toisessa päässä tempova yli kymmenkiloinen hauki on erittäinen määrätietoinen taistelupari. Tässä kohtaa kelalta vaaditaan riittävää sisäänkelausvoimaa ja tietysti pitävää jarrua. Hyrräkelojen jarrut ovat omaa luokkaansa muihin kelatyyppeihin verrattuna.

Hyrräkelat nielevät myös siimaa kokoonsa nähden suuremman määrän kuin haspelit. Harvoin puolan koko kapasiteettia tarvitaan, mutta kun siiman paksuudet voivat olla hauenkalastuksessa jopa 0,35 – 0,40 mm välillä, siima alkaa viemään puolaltakin yllättävän paljon tilaa. Tällöin siimakapasiteetilla on jo suuri merkitys.

Meidän valikoimastamme löytyvät hyrräkelat ovat todella laadukkaita. Bloggaajistamme Perttu, Osku ja Matias käyttävät 13 Fishingin hyrräkeloja kalastaessaa. He ovat profiileiltaan täysin erilaisia kalastajia keskenään, Pertun kalastaessa valtavan suuria kaloja vertikaalijigaten, Oskun ollessa super-aktiivinen mökkikalastaja ja Matias puolestaan intohimoinen ja todella monipuolinen kalastaja. Kaikki luottavat kelavalinnoissaan 13 Fishingin hyrräkeloihin