Pehmytvieheet ovat osoittaneet tehonsa avoveden aikaan tapahtuvassa kalastuksessa. Mikseivät ne voisi toimia pilkinnässäkin? Toimivat toki!

Waken Flee toimii erinomaisesti pilkkinä matalammissa, alle kolmen metrin syvyisissä vesissä, kun Fleen kiinnittää siimaan selässä olevasta kiinnityspisteestä. Herkästi uiva pyrstö antaa vieheelle eloa pienelläkin liikkeellä, säikyttämättä silti arkoja kaloja pois. Sivuilla olevat siivekkeet leijuttavat Fleetä hitaasti kohti pohjaa ja antavat vajotuksessa tapahtuvaan uintiin epäsäännöllisyyttä, mikä puolestaan on kalojen mieleen. Vatsassa oleva yksi kolmihaarakoukku takaa sen, että Flee ei jää avannon reunaan kiinni kaloja ylös ottaessa.

Erityisen tehokkaaksi on osoittautunut 4″ kokoinen Flee kuhan pilkinnässä. Fleetä kannattaa uittaa rauhallisesti, ei yhtä agressiivisin uittoliikkein kuin normaalia tasapainopilkkiä. Erittäin aralle kalalle Fleetä kannattaa vain hitaasti nostaa ja laskea, antaen pyrstön tehdä työn. Vatsakoukkua voi maustaa toukilla tai koukun varteen voi laittaa pätkän toukkajigin runkoa iskupisteeksi. Halutessaan värikoukun vaihtaminen paikalleen käy helposti.

Jos pilkit matalammassa vedessä ja kuhat tai suuret ahvenet ovat aralla syönnillä, koita 4″ Fleetä rauhallisesti uitettuna. Muista kuhan uusi alamitta!

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.