Tunnetusti keväällä ja usein muulloinkin haukea löytää kasvuston seasta: kaislikosta, vitaikosta ja lumpeikosta. Ongelmana usein on, miten kalastaa näitä paikkoja tehokkaasti ja mielekkäästi.
Pelagearista saa tehtyä näihin olosuhteisiin oivallisen työkalun, ihan normaaliin heittokalastastukseen. Isompi, 8″ Pelagear toimii erittin hyvin hauelle ja pienempi 6″ Pelagear on monikäyttöinen toimien myös kuhalle ja suuremmalle ahvenelle.

Koukuttamalla Pelagear sopivan kokoisella offset -koukulla saan oivallisen ”ruohonsuojauistimen”. Koukun kärki jää piiloon jolloin se ei tartu kasvustoihin, mutta paljastuu kun kala puree jigiä.
Tekemällä pienet viillot Pelagearin selkään ja vatsaan niille alueille joilla koukun varsi sijaitsee, parannat tartutus- ja ruohonsuojaominaisuuksia. Pelagearin ohen rungon ansiosta tartutusominaisuudet ovat hyvät.

Riippuen syvyydestä jossa kalastat, voit valita valmiiksi painotetun tai painottamattoman koukun. Valitse koukun koko kohdekalan mukaan. Tämä viritelmä toimii erittäin hyvin myös isolle ahvenelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.