Wake Pelagear oli yksi viime vuoden puhutuimmista vertikaalijigeistä! Eikä ihme, koska juuri tällä vertikaalijigillä nousi viime vuonna mieletön määrä kuhia, joiden joukossa ainakin kaksi yli 10kg kuhaa. Suurempi jigi vaatii usein stingerin eli suomalaisittain lisäkoukun. Lisäkoukun laittoon on olemassa todella monta vaihtoehtoa, tässä näytämme niistä yhden.
Tarvitset:
Wake Pelagear 8″, Jigipää (Dragon classic 3/0 30g), Trapper Treble Hook (#3), Jawline titaaniperukemateriaali (65lb), Uistinrengas, Tynnyrileikari, Kaksi holkkia sekä Holkkipihdit

Katso oikea kohta, mistä koukun pitäisi tulla ulos ja pujota jigipää Pelageariin.

Mittaa sopivan kokoinen pätkä Jawlinea ja ota lisäkoukun tekoon tarvittavat materiaalit valmiiksi

Pujota Jawline holkin läpi, sen jälkeen tynnyrileikarista ja vielä takaisin holkista läpi. (Tämä tekniikka, kun Jawline menee tuplasti holkista läpi, estää vieläkin paremmin holkin luistamisen) Sitten vaan kiristetään. Tee sama juttu uistinrenkaan kanssa. Katkaise ylimääräiseksi jäänet pätkät Jawlinea ja laitetaan koukku uistinrenkaaseen.

Ja näin meillä on Wake Pelagear 8″ varustettuna lisäkoukulla. Koukun paikkaa voi itse miettiä ja muuttaa siinä vaiheessa kun tekee lisäkoukun. Tässä tapauksessa kyseinen kohta on hyväksi todettu, kuha lyö useasti jigiin pään puolelle, eikä tässä tapauksessa jigin uinti kärsi.

Mikäli haluat että jigi liikkuu vapaammin, voit virittää perinteisen jigipään sijaan painopääksi Flex Headin. Operaatio on muuten saman kaltainen, sen sijaan että pujotat painopääkoukun kiinni jigiin, ruuvaat jigin nokkaan jigiruuvin johon kiinnität tekemäsi lisäkoukun. Erittäin toimiva ratkaisu, kannattaa ehdottomasti koittaa!


 

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.