Kevät on kalastuksellisesti hauen kalastuksen juhla-aikaa. Tunnetusti keväällä hauki oleilee syvälläkin matalien kaislikoiden uumenissa, jonne ei aina ole helppo päästä uittamaan viehettä järkevästi. Joko siksi, että viehe uppoaa liian nopeasti tai sitten kaislat tarttuvat koukkuihin kiinni.
Koita tätä konstia, niin kumpikin edellämainittu ongelma on astetta pienempi.

Rigaa Flexfish 5” yhdellä kolmihaarakoukulla selästä, niin saat hitaasti uppoavan, lähes ”suspendin” vieheen, jota on helppo uittaa tynkäkaislojen päällä ja lomassa. 

Flexfish 5” jigin lisäksi tarvitset perukelankaa, mieluiten jäykkää, esimerkiksi Jawline 100 lb, holkkeja mikäli perukelankasi on liian jäykkää sidottavaksi, sopivan kokoisen kolmihaarakoukun, esim 2/0 kokoisen. Pääasia, että koukun kita on leveämpi kuin jigin selkä. Lisäksi tarvitset sivuleikkurit ja holkki- tai papukaijapihdit.

Työnnä perukelanka selästä jigin pään kautta ulos. Voit käyttää apuna paksua ja pitkää neulaa, jos perukelankasi ei ole riittävän jäykkää. Älä katkaise lankaa.

Pujota holkki jigin päätä tulevaan lankaan ja tee lenkki pujottamalla perukelangan pää takaisin holkkiin. Purista holkki erittäin tiukasti kiinni erityisillä holkkipihdeillä tai papukaija pihdiellä. Jos perukelankasi on riittävän notkeaa, esim. Jawline 45 lb, voit sitoa siihen lenkin Perfection loop -solmulla, jonka kokoamisohjeet ovat ostopakkauksen takapuolella.
 

 

Katkaise lanka selkäpuolelta riittävän pitkäksi, eli jätä vähän työvaraa. Aseta holkki lankaan ja koukku holkin perään tai vaihtoehtoisesti sido lanka koukkuun.

Pujota langan pää takaisin holkkiin ja purista pihdeillä erittäin tiukasti kiinni. Katkaise ylimääräiset hännät mitä langasta jäi. Jos perukelankasi on riittävän notkeaa, voi sitoa koukun siihen esimerkiksi Perfection loop-solmulla.


 

Näin sait täsmäaseen tynkäkaislikon päälle. Voit myös virittää koukun vatsapuolelle, jos kaisloihin kiinni jäämisen vaara ei ole akuutti. Koukku vatsapuolella myös rauhoittaa vieheen uintia. Uita katkonaisesti niin Flexfish muistuttaa kuolevaa pikkukalaa, jota hauet eivät voi vastustaa.

 

 

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.