Siek Ahven- ja Kuhasiepparit ovat todetusti ottipelejä ihan pakasta vedettyinä.
Hieno leijaava uinti ja jigipyrstön liike tekevät näistä oivia pelejä kuha- ja ahvenpilkeiksi. Joskus kuitenkin tilanne on se että pilkiltä vaaditaan toisenlaista uintia, väriyhdistelmää tai profiilia. Koska Ahven- ja Kuhasiepparit ovat varustettu jigihännällä joka on helppo vaihtaa, näiden pilkkien ulkoasun ja uinnin virittäminen on helppoa.

Oletuksena Ahven- ja Kuhasiepparissa on pieni sirppipyrstöinen jigi jonka on tarkoitus tehdä houkuttelevaa uintiliikettä hieman kovavauhtisemmassa uitossa. Usein on tilanteita jolloin ahven ja erityisesti kuha eivät halua iskeä laajasti ja agressiivisesti uivaan pilkkiin. Samalla kuitenkin kalat saattavat haluta suurempaa profiilia pilkiltä. Tilanteeseen on helppo ratkaisu: vaihda sirppihäntäisen jigin tilalle haarapyrstöinen tai piikkipyrstöinen jigi, esimerkiksi Pelagearin tai Bottomgearin häntä. (linkit tuotesivuille)

Katkaise Pelagearin tai Bottomgearin häntä sopivalta kohdalta, minkä uskot olevan sopivan kokoinen sen hetkiseen syöntiin.
Pujota katkaistu häntä sirppipyrstön tilalle. Voit halutessasi tehostaa Ahven- tai Kuhasiepparia vaihtamalla oletuskoukun värikoukkuun.
Näin saat helposti ja halvalla mahdollisuuden suurentaa pilkkien profiilia ja laajentaa värikarttaa halumiisi suuntiin.
Mikäli haluat vaihtaa toisen värisen sirppipyrstön, löytyy Waken 3,5″ Grubista laaja ja hyväksi todettu värikartta Suomen vesille.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koita uittaa näin viritettyjä pilkkejä pienin nypytyksin tai rauhallisin ylös- alas liikkein. Tämä saa usein isomman ja aremman kalan iskemään.

Mikäli pillkipaikoillasi on haukivaara, kannattaa ehdottomasti käyttää peruketta joka kuitenkin häiritsee pilkin uintia mahdollisimman vähän. Ohuesta Jawlinesta saat tehtyä juuri sinulle sopivat perukkeet, pilkintäänkin.

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.