En minä sitä kauniimmin voi sanoa: vihdoinkin sain saalista. Olin saaliittomuuden suhteen jo sen verran epätoivoinen, että mietin jättäväni sunnuntain kalareissut tyystin väliin.

Lauantaina kävin illalla poikani kanssa nakkelemassa spinnerbaitteja mökkisaaremme takana tynkäkaislan reunassa. Poikani on nyt neljä ja hankimme hänelle pääsiäisenä ensimmäisen ihan oikean virvelin. Pääsiäisestä asti on tuo minikokoinen kaksoisolentoni jaksanut nakella umpikelallaan mutteria niin pyyteettömästi ja tasalaatuisin heitoin, että uskalsin sitoa siiman päähän perukkeen ja kiepauttaa siihen ahvenille tarkoitetun pienen spinnerbaitin. Isällä ja pojalla siis saman tyyppiset vieheet, tietenkin.

Kalaa ei tullut, mutta pojalle hieno kokemus ja isälle hieno hetki.

Kuten viimeksi kirjoitin, mulla oli käytettyyn aikaan nähden varsin kuiva kuukausi haukirintamalla. Kymmeniä spotteja ja satoja heittoja, epätoivoa ja motivaation kaikkoamista.

Toisaalta koko ajan tiesin mielessäni, että jokaisella heitolla olen yhden heiton lähempänä seuraavaa kalaa. Tein asiasta vähän turhan ison jutun korvieni väliin, mutta hoin mielessäni itselleni, että kyllä se kala sieltä tulee. Koitin keskittyä siihen minkä osaan ja mikä on monta kertaa tuonut sen kalan haaviin.

Eikä se lopulta sitten teknisesti ollut sen kummempi heitto kuin ne reilu tuhat sitä edeltänyttä. Firetiger-värinen Snackbaitsin L-koon kumi loiskahti puolen metrin päähän harvan tynkäkaislan tiheämpää reunaa. Kelausta, pysäytys ja kala kiinni. Heitto oli aamun about viides, joten vastaiskun kanssa olin vielä skarppina ja kala pysyi kiinni koukuissa aina haaviin saakka.

Tuuletus ja JES-huuto karkottivat apinan harteiltani. Oli se perhana vaikeaa! Eikä kala ollut todellakaan iso, mutta voin kertoa ihan rehellisesti sen, että se tuntui maailman parhaalta kalalta juuri sillä hetkellä. Sanoinkin jätkille veneessä, että mun puolestani reissu voidaan lopettaa tähän, mun takki on taas täynnä itseluottamusta ja onnistumista.

Lähtiessämme kaikilla kolmella oli tämän kauden kalat vielä kaikki vedessä. Sain kunnian saada ensimmäisenä tuloskortin auki tältä vuodelta. Pari tyhjempää lahtea heitettyämme saldo näytti edelleen tuota yhtä kalaa. Hiljainen aamupäivä.

Iltapäivän puolella osuimme aktiivisen kalan sektoriin vastaamaan viehevalinnoillamme haukien ruokailutottumuksiin. Shadit vaihtuivat spinnerbaiteihin ja jerkkeihin. Tuulisempi puoli lahdesta oli tyhjä, samoin aivan lahden perä. Heti kun siirryimme tuulelta suojassa olevalle puolelle, saimme useita kontakteja 60-70 senttisiin haukiin. Tuntui epätodelliselta saada hauet perättäisillä heitoilla, kun oli alla satoja tyhjiä heittoja edellisiltä retkiltä.

Iltapäivän kaikki kalat tulivat haaviin jerkki suussaan. Busterin paskasärki C041 toi itselle kolme kalaa ja pari karkuutusta. Mukavan aktiiviinen hetki iltapäivään, vaikka kalojen koko jättikin vielä toivomisen varaa. Ja valitettavasti Jannelle jäi sinne lapaluiden väliin vielä se apina istumaan, Juuson saadessa omansa pois.

Tästä vuodesta on tulossa itselleni ”kaikkien aikojen kalavuosi”, ainakin kalastukseen varattujen päivien lukumäärässä. Nyt on kasassa jo 13 päivää vesillä ja toukokuu pitää sisällään tästä eteenpäin minimissään neljän kalapäivän viikkoja.

Yksi kauden kohokohdista on Hauenkalastajat Open, jossa lähdetään parantamaan viime vuoden menestystä, mutta myös nauttimaan ulkoilmasta, maailman kauneimmasta saaristosta, hyvistä ystävistä ja tietysti kalastamisesta.

Viime vuonna HK Openista kuittasin saldooni kauden ensimmäisen metrikkään, joten hyvät muistot siitä. Aiotko sinä osallistua HK Openiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.