Jaahas, mistäköhän taas aloittais…

Olihan mahtava viikonloppu taas kalastuksen parissa. Tuli käytyä muutamalla eri järvellä.

Mulla oli parikin kameraa matkassa, joita vähän testimielessä testailin. Toinen oli ihan susi ja toinen taas oli todella jees!

Oli pakko kokeilla myös kameran vedenpitävyyttä. Pelagear pääsi samalla uimakouluun.

HUOM! KAMERASSA VÄÄRÄ PÄIVÄMÄÄRÄ.

Yksi mieleenpainuvimmista hommista oli, kun laskin veneen rantaan ja auto jäi jumiin todella loivaan sora mäkeen. Ei s**tana, tämäkin vielä!

Kiukku päissäni otin veneen pois trailerin päältä ja työnsin sen veteen ja vedin keulan rantaan. Jätin veneen siihen ja veden kautta raahasin trailerinkin sivummalle, jotta sekään ei olisi painona auton perässä. Purin vielä kaikki akut ym… kyydistä, mutta ei, sinne se porautuu vaan syvemmälle soraan. Mitähän nyt sitten?!

Kuin salama kirkkaalta taivaalta, nuori mies ja vanhempi herra soutavat rantaan. Kysyin tuliko kalaa? Eivät päässeet ongelle, koska ei ollut ankkuria. No mullapas oli, ilmoitin heti, että saatte kyllä multa ankkurin. Sanoin heille: Mulla on pieni ongelma, auto on nyt jumissa tässä pienessä rinteessä.

Olipas mukavaa jengiä, auttoivat työntämään ja näin sainkin auton pois mäestä. Kiittelin äijiä ja vilkaisin omaa venettä, siinä se lepää rannassa ilman tulppaa ja takaosa täynnä vettä, että näin. Unohdin sitten laittaa tulpan. Ei muuta kun vene niin ylös kun jaksoin vetää ja lopuksi äyskäri hommiin.

Tää on se tilanne, kun toivot tästä tulevan vielä sankaritarinan.

Tuli käytyä tosiaan muutamalla eri tyylisellä järvellä. Eräs järvi oli aika kirkas vetinen, en ollut sieltä ikinä saanut kuhia, vain ok kokoisia haukia.

Ensimmäinen kaari kun löytyi, niin kala käyttäytyi näytöllä todella kuhamaisesti. Lopulta kova tärppi ja kala pintaa kohden. No nyt, en edes uskonut, että tästä vesistöstä voin kuhaa saada, mutta siinä se nyt komeilee 3.8kg kuhilas! Kuva ei tuo taas kokoa, eikä tumman kultaista väriä edukseen.

3.8kg Wake Pelagear värissä Green Minnow

Mestoilla oli myös löydetyt hauet todella hyvin purulla. Kokokin oli mallia ”ihan ok”.

Olen kuullut tarinoita, että ihmiset ovat valittaneet, koska jotkut kumista valmistetut uistimet eivät kestä. No miksiköhän? En yhtään ihmettele, että tämäkin Wake Pelagear meni huonoon happeen, koska siinä kuitenkin kävi toista kymmentä haukea ja kuhakin täräyttämässä.

Eräällä järvellä kalat olivat todella pinnassa, enkä meinannut päästä millään veneellä päälle. Lopulta löysin ok kalan, jota pääsin jallittamaan. Todella rauhallinen ja kuhamainen nousu jigille ja sinnehän se täräytti. Nopeasti sain kalan pintaa. Kala ravisti päätä ja jigi irtosi suupielestä. Voi prkl! Se olis ollut ihan nätti kuha. Kelasin kumin käteeni ja ihmettelin, että fastach pikalukosta oli lisäkoukku irronnut?!? EIII… Näitä ei saisi ikinä käydä. Nyt on kuhalla sitten pieni koukku suupielessä :`( Ennen ei ole näin käynyt, mutta tästä opimme taas lisää. Pikalukot eivät ole täysin varmoja.

Taisin siinä syödä eväitä ja lipua pikku hiljaa eteenpäin, kun sain havainnon seuraavasta paremmasta kaiusta. Eväät sivuun ja jallittamaan. Sain kalan suoraan veneen alle ja hengitys pysähtyi täysin. Tosi komea kaari joka kiinnostui heti Spawning char värisestä Pelagearista. Niin päättäväinen nousu, että epäilin jopa haueksi. Ja niinhän se oli, ihan törkee tankki! Muutaman kerran sain kalan pintaan ja aina se vaan otti kauheat spurtit syvyyksiin. Mutta lopulta sekin antautui. Nyt oli isopäinen ja paksuselkäinen kala haavissa.

Wake Pelagear värissä Spawning char

Tämän jälkeen viestittelyä ystävien kanssa ja kalojen etsimistä. Meni pitkään, ennen kuin löysin seuraavan paremman kalan ja sain sen kiinnostumaan jigistä.

Kala tuli todella hitaasti katsomaan jigiä ja pysähtyi sen kohdalle. No niin… Se olisi ollut varma kuha, koska ei ottanut jigiin! Samassa jäätävä tärppi vavassa, joka luojan kiitos oli kainalossa tuettuna. Onneksi peukalo oli jarruna, joten sain hyvin tehtyä vastarin, sen jälkeen peukalo irti ja annoin kalan hetken mennä. Nopeasti sain kalan koukattua haaviin! Voi hemmetti, nyt on sitten komee kuha haavissa!! Punnitsin kuhan heti haavissa ja laitoin sen takaisin veteen haavin kanssa. 7.55kg, eli enkka kuha! Mahtavaa.

Virittelin kameran valmiiksi keskipenkille ja otin todella nopean sinne päin mitan kalasta. Se riitti, että kala oli +90cm. En viitsi mittauksen takia kaloja pyöritellä turhaan veneen pohjalla, ettei limapinta saa kipua. Näytin kalaa kameralle ja laskin sen varovasti veteen. Pidin hellästi pyrstöstä kiinni ja samantien sain kasvopesun, kun kuha syöksyi syvyyksiin. Tämä oli nyt tässä, täydellinen päivä!

7.55kg +90cm Wake Pelagear värissä Green Minnow

Näissä taisteluissa mulla oli käytössä Gunki Shigeki 190 XXH vapa, aluksi vavan jäykkyys hieman jännitti, mutta nyt vapa on mukana ykkösketjussa. Vavassa on pitkä takakahva, joka on mulle ehdoton. Vavan takapäästä ”liipasimen” kärkeen on 43.5cm. Sen takia tämän kirjoitin, että jos joku lukee tätä ja tietää vastaavan kepin, joka saa olla tosin vähän ”löysempi” kärjestä, niin laittakaa mulle viestiä. Pituutta sais olla 180cm-210cm.

Hetken aikaa pörräilin vielä eri alueilla ja vielä kerran tarjottiin parempaa kalaa.

Meikäläisen tämän hetken luottopakki, Pelagear värissä Green Minnow putosi taas kalan luokse. Ei kiinnostusta!

Laskin jigin lopulta ihan kalan tasolle. Ei mitään! Pieni nyppäsy vavalla ja taas, kauhee tälli! Kala pysähtyi siihen! No nyt, olin varma että nyt on kuha enkat koetuksella, koska kala vaan juroi pohjan tuntumassa. Yritin pumpata kalaa ylöspäin ja lopulta sainkin sen pintaan. Pieni, eikä niin pienikään pettymys, hauki! Mutta iso hauki! Tää kaveri on vielä pidempi kuin edellinen, mutta ei varmastikaan niin läski. Varovasti kaivoin pihdeillä kalasta koukut irti, koska hauet ovat jo tähän aikaan vuodesta todella pirteitä.

Tästä kalasta en ottanut edes kuvaa, mutta tässä vapautus video:

HUOM! KAMERASSA VÄÄRÄ PÄIVÄMÄÄRÄ!

Nyt tämä reissu sai luvan olla paketissa, koska seuraava vastaava tilanne on taas lähempänä meikäläisen monttubileitä. Niin lähellä sydänkohtausta nämä tilanteet jo käyvät!

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.