Dragonin Demon 9″ on erittäin tehokas kalajigi moderniin hauen kalastukseen.

Eri koukutuksilla ja painotuksilla Demonia pystyy uittamaan lähes kaikissa järkevissä syvyyksissä. Isomman hauen heittokalastuksessa tavanomaisimman pyyntisyvyydet ovat 0,5 – 4m.

Alla pikaohje miten koukuttaa Demon hyväksi havaituilla tavoilla, eri tilanteisiin, vaikka kenttäolosuhteissa.

Kun halutaan kalastaa aivan pintakalvon tuntumassa, matalassa ja erittäin matalassa vedessä, haukijigiin ei tule lisätä ylimääräistä painoa. Tällöin koukut saa kätevästi kiinnitettyä erityisellä jigiruuvilla.

Kierrä jigiruuvi keskeltä jigin kuonoa suoraan sisäänpäin.

9″ mittainen haukijigi kannattaa koukuttaa kahdella kolmihaarakoukulla. Koukkujen kidan tulisi olla hieman jigin selkää leveämpiä. Tässä tapauksessa käytämme etukoukkuna 2/0 kokoista ja takakoukkuna 1/0 kokoista koukkua. Ensimmäinen koukku sijoitetaan jigin päähän, johon suuri osa hauen iskuista suuntautuu. Kiinnitä koukku uistinrenkaaseen, joka taas on kiinni vahvassa leikarista, jonka toiseen päähän tulee vielä yksi uistinrengas. Koukkujen väkäset on syytä poistaa jo tässä vaiheessa, jotta mahdolliset vahingot jäävät pieniksi ja haukien valikoiva kalastus onnistuu mallikkaasti.

Toinen koukku sijoitetaan jigin viimeisen kolmanneksen alkuun. Mittaa sopiva pätkä notkeaa tai melko notkeaa perukemateriaalia, jota pystyt solmimaan, esimerkiksi Jawline 45lb. Jätä sopivasti työvaraa solmuille.

Tavallinen kasisolmu pitää liukkaankin notkean titaniumlangan kiinni. Toiseen päähän solmi uistinrengas. Vahvista solmut vetämällä ne pihtien avulla tiukaksi.

Kalastustilanteessa kiinnitä molemmat koukut uloimmista uistinrenkaistaan viehelukkoon. Näin sinulla on kaksi, toisistaan riippumatonta stingeriä, joita voit vaihdella jigistä toiseen.

Mikäli tiedät, että tulet pääsääntöisesti kalastamaan hieman syvemmässä vedessä kuin kaksi metriä, kannattaa jigiin lisätä jo painoa. Hyvä tapa on varustaa haukijigi riittävän suurella ja sopivan painoisella jigipäällä. Esimerkiksi Dragonin Big Game 10/0 7,5g on mainio vaihtoehto, kun ei kalasteta kauhean syvältä. Pujota koukun pää keskeltä jigin päätä suomaan sisään ja tuo koukun pää ulos Demonin ensimmäisen selkänystyrän kohdalta.

Mittaa sopiva pätkä perukemateriaalia ja kiinnitä siihen koukku sekä uistinrengas.

Näin sinulla on kaksi rigausta joilla kattaa monta eri tilannetta. Vielä lisävinkki loppuun; muista kova vastaisku, kun kalastetaan haukea suurilla kumeilla. Suuri haukijigi ei juurikaan luista hauen hampaissa, jolloin nopea ja kova vastaisku tulee erityisen tärkeäksi!

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.