Aina ahven ja kuha eivät viihdy puhtailla pohjilla, vaan painovat vitaikkoon/ruovikkoon saalistamaan ja etsimään suojaa. Mikä tällöin neuvoksi? Popperilla voi koittaa kalastaa pinnalta, mikä onkin varsin mukava ja joskus toimivakin tapa, erityisesti lämpimän veden aikaan. Fleellä voi kalastaa näppärästi aivan pintakalvon tuntumasta ja vajotella, kun kasvusto antaa myöden. Mikäli kala ei suostu hakemaan viehettä pinnasta, pitää viehe saada syvemmälle. Tällöin tulee ongelmaksi miten välttää, että viehe ei jokaisella heitolla jää kiinni kasvustoon tai kerää koukkuunsa levää?

Erittäin hyväksi vaihtoehdoksi on huomattu Dragonin Flexi Head.
Jigi rigattuna Offset koukulla ja Flexi Headilla on ollut erittäin tehokas tapa. Eikä tässä tarvitse rakentaa mitään erikoisia viritelmiä.

Aseta offset koukku siten, että koukun kärki on mahdollisimman lähellä jigin selkää saman suuntaisesti jigin selän kanssa. Tämä antaa mahdollisuuden kalastaa tiheässäkin vitaikossa ilman, että koukku jää kiinni kasvustoon.

Flexi Head toimii myös puhtaalla pohjalla mainiosti. Jigi koukutettuna normaalilla yksihaarakoukulla, jossa silmukka on vaakatasossa sekä Flexi headilla antaa jigille herkemmän ja laajemman uinnin.

Koska Flexi head on valmistettu vahvoista materiaaleista, voit käyttää sitä myös haukijigeissä ilman suurempaa hajoamisen pelkoa suuren kalan ollessa kiinni tai kaisloista irroitettaessa.

Liitä Flexi Head lukkoon kuten normaali jigipää. Flexi Headin omaan lukkoon saat kiinnitettyä itse haluamallasi tavalla koukutetun jigin. Näin saat helposti ja nopeasti valittua kulloiseenkin tilanteeseen sopivan yhdistelmän.

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.