Aina ei näköjään tarvita viikkojen valmisteluita eikä monia satoja kilometrejä, että kaikki voi vaan napsahtaa kohdalleen!

Tuleepas tästä tylsä ja lyhyt rapsa, toivotaan että jaksatte lukea tällaista tasa paksua puuroa, jossa mainitaan tosin muutama suurhauki.

Tai no joo, menihän siinä toinen auton takaumpioista ihan tuhannen ****** päreiksi. Meikäläinen veti toisen suurhauen tärpätessä veneessä sellaset ukemit, että sivu silmällä näin (vaikka taisinkin olla väärinpäin veneen pohjalla) että Salo hyppi ja pomppi ympäri venettä, jottei se olis hörpännyt vettä (ei siis Salo, vaan vene). Ei oo ihme että kaveri pelästyy kun 100kiloa pelkkää läskiä mäjähtää jaloille ja samalla huitoo melkeen kolme metrisellä piiskalla ympäri taivasta. Kun vihdoinkin pääsin ylös, olin valmiina aloittamaan kalan kanssa taistelun, tosin ei ollut enää hetkeen ilmansuunnista mitään hajua 🙂 Olin varma että sinne meni sekin kala, mutta ei.

Mutta, joo… Eli siis mitään normaalista poikkeavaa ja mainittavaa ei todellakaan tapahtunut, tällaiset jutut on meidän reissuilla ihan arkipäivää.

Varmaan vartin kalastuksen jälkeen Mikko vetää legendaariset: ”NYT ON SIT ISO HAUKI!”

Totesin että juu niin varmaan ja jatkoin kalastusta. En oo pitänyt kirjaa, mutta äkkiä muistelin ja laskin, että Mikko johtaa mua vedätyksissä 178-2.

Mikko huutaa että on tää oikeesti iso! Epäilin vieläkin ja noin 9 kertaa varmistelin, että ethän nyt oikeesti vedätä? En en… Ota haavi! Jotenkin ihmettelen että eka hauki ja muka heti parempi. Ilmoitin Mikolle, että jos taas huijaat, torppaan sut yli laidan! Kala alkoi lähenemään ja päätin ettei se ainakaan mun epäilyn takia karkaa, joten otin haavin. Samassa kala tulee pintaan, varmaan yhtä aikaa todetaan: Ei helv*tti!! Sanoin että kympin kala! Mutta kun kala saatiin lähemmäs ja haaviin niin huomattiin kyllä heti, että tavarat vatsasta puuttu. Paljon yli metrin kala ja iso pää, mutta vain 7.4kg. Tai no mikä ihmeen vain? Todella nätti hauki!

1

7.4kg XL Snäkillä

Punnituksen ja kuvien jälkeen homma jatkuu!

Neljäs heitto ja joku täräyttää meikäläisen tarjoomaan shadiin. Mikko kysyy onko parempi kala? Totean vaan että ihan ok, ehkä femma. Vedän kalaa lähemmäs ja Mikko tarkkailee ja kyselee tarvitaanko haavi? Sitten kala ravistaa ja todetaan että ei se nyt varmaan mikään suurhauki ole. Meikäläinen istuskelee veneessä ja kelaan kalaa lähemmäs. Sanoin Mikolle että ota nyt varmuuden vuoksi se haavi, painoa tuntuu olevan. Kala tulee ekan kerran pintaan ja hyppään samassa seisomaan. Mitä täällä tapahtuu?!? Nyt on kympin kala!! Pienten pumppaamisten jälkeen kala Mikolla haavissa. Onnesta taputtelen ystävääni selkään ja kehun häntä kuin koiraani ”hyvä poika, kiitos”, samalla Mikon röhnöttäessä laidan yli pää haavissa ja suorittaessa hammaslääkärin toimenpiteitä. Puoleen tuntiin heitetään jo tokan kerran säbänyrkkiä ilmaan. Saman näköinen kala kuin Mikolla, mutta tällä kaverilla oli jo vatsaa. Mahtava alku päivälle!

2

3

108cm 9.3kg 340mm Dexter shadilla

Tämän jälkeen menikin aikaa, kunnes parempi kala rouhaisee Mikon kumia. Kaivelen taas haavia veneen pohjalta. Reilu metrinen kala näyttäytyy pinnassa, mitä täällä tapahtuu? Komeita kaloja liikkeellä! Nyt olen skeptinen painon suhteen, vaikka päätä ja pituutta kalalla on kyllä reilusti. Nyt puntari heilahti 6.7kiloon. Todella hieno kala! Tämä kala vapautettiin suoraan haavista punnituksen jälkeen. Kala imaisi Mikon XL snäkiä.

Välissä saamme muutaman ”kurkun” ja on näköjään meikäläisen vuoro. En edes tiedä mitä tapahtui, ehkä soutarin heittolavetissa oleva alcantara alusta luisti vastarin voimasta meikäläisen tennarin alla, koska tässä kohtaa se tuli, takaperin ukemi kerien. Samalla imitoiden zorroa ja huitoen hemmetisti ympäriinsä vavalla. Jos olisin kunnolla nähnyt, veikkaisin että Mikko näytti aivan Keanu Reevesiltä Matrix elokuvassa, yrittäessään pitää venettä pystyssä ja väistellessä mua ja mun vapaa 🙂 Näytin varmaan joltain breakdance kisaajalta hetken aikaa!

Kala pysyi kuin pysyikin kiinni ja pian se oli Mikolla haavissa pitkä mutta tyhjä mahainen kala!

Oli aika heittää säbänyrkkejä ilmaan jo neljännen kerran. Ei otettu kalaa edes pois haavista, vaan punnittiin kaveri siinä ja päästettiin takaisin.

4

7.2kg 340mm Dexter shadillä

Olihan taas kerran mahtava päivä vesillä! Nätit kalat vielä kruunasivat reissun!

-60%

Dexter Shad

Dexter Shad 200

12,99 6,00 
-30%
-30%

Haukijigit

Snack Shad XL

Alkaen: 9,99 7,00 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.