Loppukeväästä ja alkukesästä kuhan jigipaikkojen läheisyydessä haukivaara alkaa kasvamaan huomattavaksi. Haukien hyvinvoinnin parantamiseksi ja jigien hävikin pienentämiseksi on suositeltavaa käyttää peruketta myös jigatessa. Kysymykseen ei tule mikä tahansa vaijeriperuke vaan riittävän kevyistä ja ohuista materiaaleista valmistettu peruke.

Valmistamme kevytperukkeen kuhan jigaamiseen joka ei häiritse tai haittaa jigin uintia ja uittoa.

Waken Jawline -perukemateriaalia on saatavana useissa ei paksuuksissa. Kuhan jigaamiseen käy parhaiten ohut lanka. Tässä tapauksessa Jawline 6lb vahvuisena. Lukkoja ja leikareita Wakelta on myös saatavina monen kokoisina. Nyt valitsemme 0 -kokoiset lukot ja leikarit.

Leikkaa noin 30cm pätkä Jawline -perukemateriaalia.
Lukko ja leikari on hyvä sitoa lankaan esimerkiksi perfection loop -solmulla. Ohje solmun tekemiseen löytyy myös Jawleader -paketin taustapuolelta.
Leikkaa lenkeistä jäävät hännät pois.

Jos haluat perukkeestasi todella kevyen, voit jättää siimaan tulevasta päästä leikarin pois ja tehdä sinne vain lenkin, esimerkiksi perfection loop -solmulla.

Näin olemme saaneet valmiiksi toimivan kevytperukkeen jigaamiseen, joka suojaa siimaasi haukien hampailta ja teräviltä kiviltä.
Kevytperuketta kannattaa käyttää myös muussakin kevyessä kalastuksessa aina, kun on vaara piilemässä että naskalihampainen hauki saattaa iskeä vieheeseesi kiinni. Voit varustaa perukkeesi lukolla sekä leikarilla, jos käytät lusikkauistimia, lukolla sekä lenkillä jigatessa ja vaapulla tai lukkoleikarilla sekä leikarilla, mikäli käytät lippa-uistimia.

Käyttämällä paksumpaa lankaa ja jykevämpiä lukkoja, saat vahvemman perukkeen rankempaan käyttöön, raavaammille kaloille.

 

 

 

 

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.