Kesäistä kalastusta ei mielletä yleensä niin totiseksi kuin pääsesonkeina, keväällä tai syksyllä. Kesä on monelle lomailua ja lepäämistä; niin sen pitäisikin olla. On vaikea itse keksiä jotain rentouttavampaa kesäpuuhaa kuin auringonlaskun aikaan tyynellä vesillä lilluminen ja pintovien säyneiden tai syönnöstien haukien ja ahventen etsiminen.

Kevyemmillä välineillä pienemmätkin kalat antavat hienoja elämyksiä. 1000-1500 kokoisilla keloilla ja notkeahkoilla 6′-7′ vavoilla kalastus on kevyttä ja elämysrikasta. Kesällä voi myös tavoittaa kaloja, jotka muutoin ovat vaikeammin saavutettavissa, esimerkiksi nuo salaperäiset säyneet. Muutaman kilon säyne kevyessä vavassa täräyttää ja vääntää mukavasti, myös kalastajan suun messingille.

Kalat ovat kesän lämpimimpään aikaan usein hieman hajallaan. Helppoa kalastusta on valita suurehkon selän tuulen alapuolinen karikko tai pieni saarirykelmä ja kalastaa sieltä mitä tarjolla on. Kaislikot eivät ole yhtä suuressa roolissa, mitä viileämmän veden aikaan. Usein samoilta paikoilta tavoittaa sekä haukea, ahventa ja säynettä. Isomukset ovat kohtuulliset harvinaisia, ainakin jos pelkän tuurin avulla mennään. Oikea vuorokaudenaika parantaa huomattavasti mahdollisuksia saada jopa kehukaloja. Kalastus kannattaakin kesäaikaan keskittää auringon nousun ja auringon laskun tienoille, jolloin kalat nousevat matalampaan ruokailemaan. Itselle auringon nousu on useimmiten pois laskuista, lakanoidenkin välissä tai makuupussissa on kesällä kiva loikoilla. Aikaisin aamulla ja myöhään illalla on usein myös tuuli painunut mailleen lepäämään, joka vain antaa tilaa rentoutumiselle ja pelkästä olemisestakin nauttimiselle.

Mukavaa ja tuloksellista kesäkalastusta on hyvä harjoittaa esimerkiksi Waken pienillä Jigwobblereilla, pienemmällä Waken Soft Spoonilla, pintauistimilla tai jigilipalla (josta enemmän myöhemmin). Usein tehokas tapa on uittaa viehettä vauhdikkaasti pintakalvon tietämissä, maustaen uittoa satunnaisilla pysäytyksillä.

Kalastit millä ja miten tahansa, muista peruke, jos haukivaara on oleellinen ja ota rennosti.

 

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.