Loppukesästä ja alkusyksystä kuhat ja varsinkin ahvenet usein ovat varsin tarkkoja heille tarjotuista jigeistä.
Joskus vaikka väri ja paino olisi oikea, ahvenet vain nyppivät jigin pyrstöä. Välillä auttaa jigin pienentäminen esimerkiksi 3,5” kokoineen toukkajigiin.
Mutta nyt keskitymme toiseen metodiin, jolla saadaan hännässä roikkuvat ja nyppivät kalat kiinni. Rigataan jigi helposti, nopeasti ja ennen kaikkea toimivasti yhdellä pienellä kolmihaarakoukulla varsinaisen koukun takapuolelle.

Tarvitset jigien ja jigipäiden lisäksi sakset, ohutta silikoniputkea sekä pieniä, keveitä ja teräviä kolmihaarakoukkuja, tässä tapauksessa #6 ja #8 kokoisia.

Jigin rigaustarvikkeet

Kun ahven on hyvin otillaan, se iskee päähän. Hyvä yleiskoko tähän aikaan vuodesta jigipäille on 2/0. Pienillä jigeillä, alle 4” mittaisilla toukkajigeillä ja alle 3” mittaisilla kalajigeillä 1/0 toimii paremmin.

Motoroil ja saaristomeri special

 

Leikkaa silikoniputkesta kutakin kolmihaarakoukkua kohden yksi hieman koukun silmää pidempi pätkä.

jigit ja silikoniputki

 

Pujota silikoniputket pätkät koukun silmän päälle, kuvan osoittamalla tavalla.

jigin rigaus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aseta kolmihaarakoukku kuvan osoittamalla tavalla jigipään koukun mutkaan siten, että yksi kolmihaarakoukun haara upotetaan jigin selkään pitämään koukkua paikallaan. Koukun varren pituus kannattaa valita siten, että koukku tulee mahdollisimman pitkälle taakse, häiritsemättä kuitenkaan jigin pyrstön liikettä. Rigaamiseen käytettävän kolmihaarakoukun olisi hyvä olla mahdollisimman kevyt ja koukun kidan pitäisi olla hieman jigin selkää leveämpi.

rigatut jigit

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.