Uusi ”vieherasian pakollinen”

Toisinaan, etenkin pienvesistöjä rannalta kalastettaessa on vaikea löytää viehettä, jossa yhdistyvät heitettävyys sekä sopiva uintisyvyys ja -liike. Lippa ja lusikka lentävät tarpeeksi kauas, mutta uivat liian pinnassa, ainakin silloin, kun haluaa pitää yllä sellaista kelausvauhtia, että ne pyörivät halutulla tavalla. Vaappuarsenaalista saattaa löytyä vieheitä, jotka uivat kyllä riittävän syvällä, mutta ne taas eivät aina tahdo lentää tarpeeksi pitkälle.

Joskus asiaa ratkeaa jigillä. Sopivalla päällä sen saa lentämään tarpeeksi pitkälle ja uimaan vaikka pohjassa. Metsälammen risukkoiseen pohjaan ei tosin kärsi läheskään aina jigiä päästää.

Jigiäkin tehokkaammaksi ratkaisuksi on viime aikoina osoittautunut SpinMadin Blade Bait. Se on materiaaliltaan ja lento-ominaisuuksiltaan vähän lusikkaa muistuttava pieni metallivaappu, joka lentää kuin luoti. Blade Bait ui moniin pienvesiin juuri sopivalla syvyydellä – ratkaisevasti syvemmällä kuin lippa tai lusikka. Lisäksi se ui jigiä mielenkiintoisemmin välivedessä kelattuna.

Pienten järvien ja metsälampien ahvenille Blade Bait on myrkkyä, mutta varsinkin isompaan ottaa hanakasti myös hauki. Pienimpiä kokoja kannattaa puolestaan tarjoilla harjuksille, taimenille ja kirjolohille.

Ravintokalojen esiintyminen ratkaisee lopulta sen, mikä koko Blade Baitista milloinkin parhaiten toimii.

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.