Kalastuksesta voi nauttia vaikka ei pääsisikään joen varteen, tuntiripurolle, kuohuvalle koskelle tai veneellä järvelle/merelle. Aivan kaupunkien keskustoissa ja niiden liepeillä on usein erinomaisia kalapaikkoja, mikäli kaupunki/taajama vain sijaitsee jonkin vesistön äärellä. Usein näiden paikkojen ohi ajellaan muualle kalastamaan tai niitä muuten vain karsastetaan, aivan turhaan. Urbaani kalastus voi olla varsin antoisaa ja mikä parasta; että pääsee kalaan, ei tarvitse matkata kauaksi. Voi pistäytyä arkipäivänäkin tarkastamaan omat hot spotit vaikka auringonlaskun aikaan tunniksi. Yleisimpinä saaliskaloina usein ovat ahven, kuha, hauki, särki, lahna sekä sorva.

Taajamien ja kaupunkien läpi kulkevat kanavat ja suntit ovat erinomaisia kohteita. Erityisesti hieman voimakkaamman virran omaavat siltojen aluset sekä edustat antavat usein hyvinkin kalaa. Samaten profiilista poikkeavat leveämmät kohdat, joissa usein on jokin hieman syvempi paikka. Kaikkien hyvin tuntemat lossi-/lauttalaiturit sekä venesatamat eivät tarjoa klassisen kauniita maisemia, mutta kaloja kylläkin. Näissä paikoissa kaloilla on laiturien alla suojaa ja lossien/lauttojen aiheuttamia virtauksia, jotka ovat omiaan houkuttelemaan paikalle sekä suurempia että pienempiä kaloja. Rannoilta kannattaa myös tarkistaa tehtaitten edustat ja liepeet, erityisesti jos näissä on pohjassa louhikkoista kiveä. Välttäkää uimarannoilla kalastusta. Pohjaan jäänyt viehe on potentiaalinen vaaran paikka uimareille.

Urbaania kalastusta rannalta on mukava harjoittaa keveillä välineillä. Erityisen tehokkaaksi on osoittautunut drop-shot jigaus sekä mikrojigaus. Drop-shot menetelmällä saa jigin pidettyä tarkasti tietyllä korkeudella pohjasta ja uitettua jigiä tarvittaessa erittäin hitaasti. Ja kun koukku ei ole pohjassa, viehemenetyksiäkään ei tule niin paljoa. Mikrojigaus on erittäin tuloksellista. Lajikirjo, joka haksahtaa mikrojigiin, voi olla yllättävän suuri. Pienet jigit kelpaavat isommille ahvenille, kuhille sekä hauille, puhumattakaan useista särkikaloista. Kalastusvälineiden ollessa keveitä myös pienemien kalojen kalastaminen tuntuu mielekkäämmältä.

Nauttikaa kaupunkien tarjoamista, usein ”neitseellisistä” kalastuspaikoista. Olkaa ennakkoluulottomia ja keventäkää välineistöä.

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.