Kesän kuumilla keleillä ahvenen kalastuskin on usein leppoisaa. Jigaus ei välttämättä anna vielä parhaita tuloksia, kun ahvenet eivät ole vielä kunnolla parveutuneet ja kalat liikkuvat aktiivisesti rehevilläkin matalikoilla. Perinteisesti kesän lämpimillä keleillä lippa antaa hyviä saaliita. Eläväinen viehe, joka ei kulje aivan pohjassa, onkin varsin toimiva ratkaisu matalilla vitaikoilla. Mutta lippaakin voi entisestään tehostaa.  Lisäämällä lipan koukkuun jigihännän, saadaan viehe, joka on erittäin tehokas. Vedessä aaltoileva jigihäntä on ahvenelle lipan perässä vastustamaton makupala. Syvemmillä paikoilla tämä antaa myös lisätehoja, kun viehettä voi katkokelauksella välillä upotella syvemmälle. Vaikka lippa lopettaa pyörimisensä, jigihäntä jatkaa liikettään.

Alla olevien ohjeiden avulla saat lisättyä jigihännän toimivasti lippaan.

Irroita koukku lipan uistinrenkaasta. 

Katkaise jigihäntä sopivan mittaiseksi koukun varteen suhteutettuna. Työnnä koukun varsi lähes pystysuoraan puoleenväliin jigihännän runkoa.

Sitten käännä koukun varsi jigihännän suuntaisesti ja työnnä koukun silmä jigin päästä ulos.  Lisää koukkuun yksi lipan omaa uistinrengasta pienempi rengas ja kiinnitä nämä toisiinsa.

Jos kalastat alueilla, joilla on erittäin paljon vitaikkoa/ruovikkoa kannattaa varustaa jigihäntä yksihaaraisella koukulla. Mikäli kohdekalasi on hauki, kannattaa koukku vaihtaa pykälää, paria isommaksi.

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.