Jigit ovat kulutustavaraa. Hyvälle ahvensyönnille osuessaan kalastaja saa vaihtaa ottijigiä uuteen yksilöön toisinaan melko tiheäänkin tahtiin. Toisaalta, kun kuhat ovat nirsoja, nyppivät ne pyrstöjä jigeistä poikki harmittavan usein. Puhumattakaan, kun kohdalle sattuu raivokohtauksen saava hauki. Hyvin usein kalastaja itse syyllistyy huolimattomalla käsittelyllä jigien katkomiseen, lähinnä kalan suusta/nielusta jigiä pois ottaessaan.

Mitä näille loppuun kulutetuille ja pyrstönsä menettäneille jigeille sitten voi tehdä? Paitsi heittää roskikseen. Ota ne uusiokäyttöön! Yhdistämällä esimerkiksi pyrstönsä menettäneeseen kalajigiin rungostaan liian kuluneen toukkajigin pyrstön saa oivallisen ottipelin.

Ja takuulla sellaisen, jota ei kaupan hyllystä löydy. Näin saat luotua omia väriyhdistelmiä sekä toivomasi mittaisia pyrstöjä jigeille.

Jigien palat saa yhdistettyä toisiinsa lämmittämällä/sulattamalla tai pikaliimassa. Kaikki jigilaadut eivät tosin tartu toisiinsa pikaliiman avulla. Sulattaminen on varma ja nopea tapa. Käytä molempia liitettäviä pintoja liekillä siten että pinnat alkavat sulaa. Paina pinnat hetkeksi tasaisesti vastakkain. Valmis. Älä anna jigin olla liekissä liian kauaa, jottei jigi ala liiaksi palaa ja nokeentua.

Kun uusi luomus on valmis voi sen viimeistellä terävällä veitsellä siistiksi ja halutun muotoiseksi.

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.