Jaahas, sitä olikin sitten luvassa kalastusreissu hyvän ystäväni Mahkosen kanssa.

Viikon verran suunnitteilla ollut reissu ja siihen liittyvät kuviot muuttuivat aina edeltävään iltaan asti.

Piti mennä pikkuveneellä johonkin pikku lutakkoon, mutta tuuli ennuste ja muut kuviot sotkivat senkin suunnitelman, joten isompaa venettä alle.

Nyt oli päällänsä HK Open hauen kalastuskilpailu, joten me päätettiin lähteä etsimään kuhaa.

Päätin jo ennen reissua, että ohjailen venettä ja Jari saa tiputella vertsua.

Kartasta katottiin veneramppi valmiiksi ja navigaattori päälle. Jostain kumman syystä onnistuttiin silti unohtamaan navigaattori ja reissu sisälsikin sellasen karvan alle 80kmh vauhdissa tehdyn ysikympin käännöksen vene perässä. Kun jutut on kaverin kanssa samalla tasolla, niin ei siinä naureskellessa muista navigaattoria tuijotella.

Tämän lisäksi meikäläinen opasti meidät risteyksestä ohi, kahteen kertaan 🙂

Lopulta Mahkonen pääsi sentään esittelemään peruutustaitojaan, kun jo noin kolmannellatoista peruutus yrityksellä traileri osui tähdätylle pihatielle. Niin ja tulihan siinä painettua vähän tööttiäkin vahingossa, jotta kaikki kyläläiset saatiin varmasti hereille. Meinas siinä myös jännittyneelle apukuskille tulla aamukakkakin, tosin vasten omaa tahtoa. Kun pilkko pimeessä keskellä tietä Jari painaa yhtäkkiä töötin pohjaan 😀

Seuraava peruutusharjoitus alkoikin sitten rannassa, mutta kovan treenin jälkeen lopulta osui vene ”ruutuun”.

Kauhee määrä kamaa veneeseen ja kahden ison pojan eväät. Huh huh… Melkeen ens reissulla otetaan eväille mukaan sellanen perässä vedettävä lautta.

Vihdoinkin isot pojat veneessä ja luotailu sai alkaa.

Saavuimme potentiaaliselle kuha alueelle jossa näimmekin muutaman potentiaalisen kalan, mutta ehkä kaloilla oli vielä rähmää silmissä, koska se viimeinen tuijotuskaan jigin kanssa ei tuottanut tulosta.

Lopulta löysimme muutaman pohjassa röhnöttävän hauen, pikku kikkailuilla ja Mahkosen tarjoamalla käsialalla käytimme veneessä jokusen nätin kalan, joista yksi oli kaameassa kunnossa ja vatsasta pilkotti ison kalan pyrstö.

Nämäkin kalat toimitti:

Wake Pelagear värissä Sexy Shad

Päätettiin kalastaa tolla Sexy Shadilla ihan vaan Jusan kiusaksi, koska sillä ei oo tota väriä ja se on rokannut ihan liian hyvin tällä kaudella!

Alkaa taas pikku hiljaa tulla usko omaan tekemiseen, kun saatiin hyvin Lovikan luotaimien avulla, LiveSight anturin avustuksella ongittua pohjakaloja, eikä liikkeessä olevatkaan kalat meinanneet päästä karkuun.

Lopulta löydetään iso pikkukala parvi pakkautuneena penkan reunaan.

Tuijottelen luotaimia ja totean mielessäni, että Mahkonen on taas kairannut eväät esille, koska kurkun tuoksu kantautuu sieraimiini ruismetwursti leivän lisäksi, mutta vielä mitä?!? Mahkonen oli huomaamattani kairannut parvesta yhden kuoreen näytille.

Siinä se taas nähdään kun kaiun lukutaito ja käsiala on kohdillaan, niin Pelagearilla saa ronkittua tällaisiakin kaloja 😀

No joo, leikki sikseen ja monsteri jahti jatkukoon…

Hetkinen, mehän tultiin etsimään kuhia, mutta seuraavan tapahtuman jälkeen veneessä on käynyt sellainen määrä haukia, että viiden pisimmän kalan yhteismittakin tärähtää yli 5metrin. Melkonen kuha päivä siis päällänsä. : )

Kuore parven alla möllöttelee parempi hauki. Kairaan veneen täysin parven alla olevan kalan päälle ja Jari pudottaa jigin, STOP! Siinä on, kohta tulee!

Kala nousee jigille ja PAM! Mutta mitä, Jari on rauhallinen, vaikka vapa vähän taipuukin?? Totean, että tuliko sivusta joku pienempi kala ja tuijotan luotaimia. Kuitenkin se iso kala on hävinnyt parven alta, jota yritettiin onkia.

Sitten keulasta kuuluu huuto, meikäläisen vielä istuessa penkillä: VI**U MIKÄ HAUKI!!

Ryntään haavin kimppuun ja huomaan Jarin siiman päässä hinauksessa olevan kalan, järkky isopäinen hauki, joka on vielä hirveessä kunnossa!

Jari väsyttää kalan haaville ja koukkaan sen siihen. Pienet ilakoinnit, säbänyrkit ja koukun irrotukseen. Kala haavissa ja haavi vedessä.

Aivan huikee kala, jolla näkyy edellinen ”pikkusen” Pelagearia isompi täky suussa!

109cm / 9.8kg

Wake Pelagear värissä Sexy Shad

Ai että mikä kala taas…

Tämän jälkeen päätetään vaihtaa vielä loppupäiväksi paikkaa.

Löydämme seuraaavasta järvestäkin komeita kaloja, mutta nyt on koodi muuttunut, kalat eivät ota mihinkään.

Koitetaan vetää Snäkillä ja Dexterillä, mutta kun ei niin ei. Lopuksi vielä yritetään tarjota pystylangalla kaloille vertikaalijigejä, mutta kun ei niin ei…

Pohjalla möllöttelevät kalat taitavat parhaillaan sulatella aamupalaansa. Eikä se mikään ihme, koska ympärillä kuhisee pikku kalaa ja yhdellä reunalla on pohjassa lahnaa mattona.

Eiköhän tää ollut tässä, aurinkokin alkaa painumaan horisontin taa.

Kotimatkalla koukataan vielä kaupan kautta ja Jari ostaa mulle Kismet patukan, jossa lukee isolla KIITOS!

<3

Mahti reissu mahtavassa seurassa… Kun ei turhaan purista ja lähtee vesille nautiskelemaan, niin usein tulee enemmän onnistumisia.

Jääköön se kuha sitten seuraavaan kertaan, tai sitä seuraavaan.

”Ei sole poka nii justiinsa!”

 

-43%
-30%

Haukijigit

Snack Shad XL

Alkaen: 9,99 7,00 
-28%

Dexter Shad

Dexter Shad 340

17,90 12,90 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.